Szolgáltatások

Computeres látásvizsgálat

Szemüvegkészítés

Szemüvegjavítás:

  • csavarpótlás
  • damilpótlás
  • orrtámasz pótlás
  • forrasztás
  • csavarcsere

Kontaktlencse vizsgálat, betanítás

Egészségpénztári-kártyát elfogadunk (Generali, Prémium, Honvéd, Vasutas, MKB, Medicina, Patika, Allianz, Tempo, OTP, Provita, Postás)

Látásvizsgálat

LÁTÁSVIZSGÁLATOT ELŐJEGYZÉS ALAPJÁN ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTBAN TUDUNK VÁLLALNI 14. ÉLETÉVÉT BETÖLTÖTT SZEMÉLYEK RÉSZÉRE.

Amennyiben Önnek a látása élességével problémái vannak, de még nem viselt szemüveget, vagy jelenlegi szemüvege már nem biztosít tökéletes látást, célszerű minél hamarabb részt vennie egy szemvizsgálaton, ahol megállapítható, hogy korrekciós, vagy egyéb problémáról van szó. A szemüveg viselőknek is célszerű időközönként (egy-két évente) ellenőrzés céljából szemvizsgálaton részt venni.

A szemvizsgálat menete

A vizsgálat egy objektív mérésből és egy szubjektív vizsgálatból áll. Legelőször egy computeres szemvizsgálatot (objektív mérés) végzünk el, amely során megállapítjuk a szem nyugalmi állapotban mérhető dioptriáját. Ez még nem tekinthető pontos eredménynek, a tökéletes korrekció a szubjektív vizsgálat alapján kerül megállapításra. Ez az úgynevezett táblaolvastatós vizsgálati módszer. Ezek alapján az Ön látás igényét és látás komfortját figyelembe véve kerül meghatározásra a különböző távolságokhoz szükséges korrekció.

Egy alapos vizsgálat kb. 25-30 percet vesz igénybe.

Vizsgálatra jelentkezni személyesen üzletünkben, vagy elérhetőségeink valamelyikén lehet.

Amennyiben kontaktlencsét szeretne viselni, abban az esetben is elvégezzük az előzőekben részletezett vizsgálatot és kiválasztjuk az ön számára legmegfelelőbb kontaktlencsét. Ezt egy úgynevezett kontaktlencse betanítás követ, mely folyamat kb. 1-1,5 órát vesz igénybe. Itt megtanítjuk a lencsék helyes használatára és ellátjuk hasznos tanácsokkal a lencse viseléssel kapcsolatban.

Hasznos tanácsok, információk

Megszokási idő:

Minden alkalommal, amikor új szemüveget vásárolunk, fel kell készülnünk egy rövid megszokási időre. Ez általában pár naptól pár hétig terjedő időszak. Ez különösen így van a multifokális lencsék esetében. Mindez azért van, mert az agyunknak idő kell ahhoz, hogy megszokja az új dioptriát. Ezen időszak hossza függ a távoli és közeli dioptria értékétől, a két érték közötti nagyságtól (addíció) és a változás mértékétől.

Szemüvegünk karban tartása

Ahhoz, hogy a szemüvegünk a lehető leghosszabb élettartamot élhesse, célszerű az alább felsoroltakra odafigyelni:

  • Tárolás: Kellő méretű kemény tokban tárolja szemüvegét!
  • A szemüveg fel és levétele: Két kézzel vegye le és vegye fel szemüvegét  az orrnyeregnél tartva, ne a száraknál!
  • Védelem: Ne tegye le szemüvegét a lencse domború oldalával lefelé! Ne tegye ki erős hőhatásnak (pl. fűtőtest közelébe, szaunába, szélvédő mögött tok nélkül, főzés közben felcsapódó gőzök stb. ) Lencséje ne érintkezzen vegyi anyagokkal (aceton, permetszer, vegyszer, ragasztó, parfüm, hajlakk, tisztítószerek, mosogatószer, rovarirtó, stb. )

Tisztítás: Mikroszálas törlőkendővel történjen. Ne használjon papírzsebkendőt, papírtörlőt, mert ezek megkarcolhatják lencséjét. Makacsabb szennyeződés esetén használjon szemüveglencse tisztító folyadékot!

Látásunk védelme

És ami a legfontosabb, hogy rendszeresen (egy-két évente) ellenőriztesse látását!